Vilka är vi?

Bakom denna portal står ett företag som heter Finest-Minds från Tyskland. Du kanske känner till Tyskland, men FinestMinds känner du säkert inte till. Här är några fakta:

  • FM testar och analyserar dejtingsajter i hela världen.
  • I mer än 20 länder.
  • Sedan över 15 år.

När vi har gjort tillräckligt med forskning, publicerar vi studier om nätdejting och skaparjämförelseportaler för singlar, så att de enkelt kan hitta de bästa dejtingsajterna i sitt land. Miljontals människor har redan hittat sin dejtingsajt. Och genom att läsa våra portaler har de lärt sig mycket om hur dejtingsajter fungerar. Förhoppningsvis.

Den här portalen hanteras av:

Margareta Lund

Margareta Lund

Margareta analyserar och följer de svenska dejtingsajterna sedan 2008. I media anses hon vara en ledande expert på ämnet. "nätdejting".
Margareta analyserar och följer de svenska dejtingsajterna sedan 2008. I media anses hon vara en ledande expert på ämnet. "nätdejting".


Varför gör vi det här?

Allt började 2003, då vår grundare Petra och hans datavetenskapskompisar försökte hitta en partner online. Nu tänker du kanske "datavetenskap och att hitta en flickvän" passar inte ihop. Men då tänker du fel! Idag är han lyckligt gift. ;-)

Nåja, åtminstone irriterade de sig över att det på den tiden inte fanns någon lista över bra dejtingsajter i Tyskland. Och att det överst på många dejtingsajter stod:

Margareta Lund
Expert sedan 2008
1 miljon medlemmar. Nästan bara kvinnor. Helt gratis.

Ilsket började han utforska och gjorde tusentals stickprover:

  • Hur många kvinnliga profiler från Köln finns det egentligen på dejtingsajten X?
  • Vad kostar denna dejtingsajt verkligen?
  • Arbetar dejtingsajten X seriöst? Eller med falska profiler?

Han publicerade resultaten på den första jämförelseportalen för Tyskland. Inklusive en kategorisering av de olika portaltyperna och hundratals guideartiklar om hur du maximerar din framgång inom dejting.

Av detta skapades en riktig verksamhet, som Henning överförde till andra länder. Portalerna blev med tiden alltmer oöversiktliga, så att läsarna klagade och sa att de knappt förstod hälften.

Och därför har vi lanserat den här mycket enkla portalen. Reducerad till de få riktigt bra dejtingsajterna i ditt land. De borde täcka ca 80 % av singlarna.

De andra, t.ex. homosexuella, kristna, funktionshindrade eller ensamstående föräldrar, kan hitta information om sådana sajter på huvudportalen: Allt om dejtingsajterna i Sverige!


Kan man leva på det?

Kort svar: Ja. Naturligtvis inte bara från den här portalen, men för att vi har många sådana webbplatser i många länder.

Dejtingsajterna betalar oss nämligen provision om vi ger dem nya kunder. Man kan likna det vid en resebyrå som säljer resor.

Kan man lita på oss då? Visst, för efter alla dessa år betalar oss dejtingsajterna samma provision. Så det spelar ingen roll för oss vem som är nr 1!


Nog om oss, nu är det din tur!

Detta är de bästa dejtingsajterna i Sverige. Och du kan prova dem alla gratis. Så vad väntar du på?