Vilken dejtingsajt är bäst för dig?

  • Alla testvinnare dejtingsajter ovan är bra.
  • Alla har många aktiva medlemmar över 50 år.
  • Du kommer sällan att stöta på förfalskningar.
  • Alla erbjuder rättvisa avtalsvillkor.
  • Du kan prova dem alla kostnadsfritt.

Dating plus 50

Dejting över 50: Är äldre singlar överhuvudtaget med?

Att söka efter en partner på internet har förändrats märkbart med tiden. Detta är särskilt tydligt i generationen 50+.

Generation 50+ år 2000

År 2000 hade nätdejting 50 plus en nischad tillvaro. Det var främst personer mellan 25 och 50 år som använde dejtingsajter. Äldre människor vågade knappt gå ut på nätet, var till och med tveksamma till att sköta sina bankärenden på nätet - och de tyckte att det var helt konstigt att hitta en partner på internet.

Silver Surfer år 2024

Generationen 50+ njöt av sin ungdom på 70-, 80- och 90-talen. De växte upp med fritt tänkande, fri kärlek, fri sexualitet och fritt val av yrke. På sätt och vis var friheten gränslös. Alla kunde leva ut sin egen typ av mode, musiksmak och livssyn. Till skillnad från sina föräldrar kunde Baby Boomers till stor del forma sina liv efter sina egna önskemål.

Det faktum att de flesta av dagens 50-plussare inte har behövt genomlida några verkliga svårigheter har också lett till att de är mycket mer aktiva och friskare än generationen före dem. Detta är en gåva, men också en skyldighet. De flesta kvinnor och män över 50 förväntar sig att de själva och deras jämnåriga ska förbli effektiva och vitala upp i hög ålder. För dem är åldrandet inte en process av nedgång, utan snarare en process av återuppbyggnad. De som inte tar hand om sin hälsa är inte synd om, utan snarare marginaliserade. De flesta människor över 50 känner sig 10 till 15 år yngre och ser också yngre ut än de faktiskt är.

Margareta Lund
Expert sedan 2008
50 är det nya 30! För singlar över 50 år är nätdejting helt normalt idag.

Frihetsälskande permanenta singlar över 50

Friheten att leva sitt liv som man vill har också lett till att människor inte längre håller fast vid relationer eller äktenskap som inte gjort dem lyckliga. Skilsmässa har blivit socialt accepterat och antalet singlar över 50 har skjutit i höjden. Många av singlarna över 50 är singlar av övertygelse och vill förbli det.

Äldre singlar söker andra lyckan

Men de flesta singlar över 50 längtar efter en partner igen efter en viss tid av ensamhet. Fokus ligger inte längre på 20- till 30-åringarnas rosenskimrande önskningar som äktenskap, familjebildning och husbygge. De flesta singlar 50+ har redan passerat det. De vill ha en partner med vilken livet blir ännu roligare. Och det i alla avseenden: resor, fritidsaktiviteter, romantik och sexualitet är alla lika viktiga. Men hur hittar man den perfekta partnern för den andra halvan av livet?

Om du är yngre än 70 år kommer du att kunna träffa många intressanta partners på de bra dejtingsajterna ovan. Men...

Personer som är äldre än 70 år har mindre chans att hitta lämpliga partners på dejtingsajter. Detta gäller särskilt för kvinnor som letar efter en man i samma ålder.

Män över 70 år letar gärna efter mycket yngre kvinnor - och då finns det mycket att välja på igen...


Hur man hittar rätt 50+ dejtingsajt

Registrera dig bara på 2-3 dejtingsajter GRATIS och se vad som händer:

  • Vilka singlar från din region är aktiva där?
  • Hur många är online just nu?
  • Vem skriver ett e-postmeddelande till dig?

Efter några dagar kommer du att veta vilken dejtingsajt du känner dig mest bekväm med.

Du kan ta reda på det helt kostnadsfritt. Och det tar bara några minuter!


Margareta Lund
Margareta Lund
Margareta analyserar och följer de svenska dejtingsajterna sedan 2008. I media anses hon vara en ledande expert på ämnet. "50plus-dejtingsajterna".