Vad är eDarling?

Om du någonsin har befattat dig med ämnet "nätdejting", så har du säkert hört talas om eDarling. Portalen grundades 2009 och började sprida det framgångsrika konceptet över hela världen. Inte undra på att singlar gillar det. För här är mottot trots allt:

Margareta Lund
Expert sedan 2008
För singlar med höga anspråk

Även i Sverige är portalen en av landets bästa kontaktförmedlingar. Hela 150.000 svenskar söker ett seriöst partnerskap på eDarling.

Varför är då det här konceptet så populärt? På grund av en professionellt utvecklad förmedlingsalgoritm får du bara lämpliga kontaktförslag. Därmed behöver du inte själv söka och kan direkt få tillgång till de rätta singlarna.

Den eDarling framgång i siffror

eDarling har blivit en integrerad del av dejtinglandskapet. En mycket hög reklambudget för TV-reklam gör att singlar som letar efter en partner åtminstone känner till eDarling från reklamen.

Här är några siffror om eDarling:

 • 46% av alla eDarling-medlemmar har en dejt.
 • 21% blir förälskade.

Principen för eDarling

Kärnan i edarling.se är den sofistikerade matchningen. Varje ny kund genomför ett personlighetstest som utvecklats av forskare. Ett samarbete mellan universitet som Humboldt University i Berlin och University of Groningen i Nederländerna har resulterat i vad som förmodligen är det mest omfattande testet av alla dejtingbyråer.

Detta vetenskapligt grundade test tar mellan 30 och 45 minuter. Dessa behövs för att besvara en katalog med 280 frågor. Utifrån testsvaren skapas en personlighetsprofil som i slutändan ligger till grund för partnerförslagen.

Personlighetstestet utvärderar de så kallade "Big 5", de 5 viktigaste kriterierna inom parpsykologi.

Dessa är: 

 • Samvetsgrannhet (kontrollerad eller flexibel)
 • Öppenhet (äventyrlig eller jordnära)
 • Extraversion (extrovert eller introvert)
 • Kompatibilitet (sympatisk eller distanserad)
 • Neuroticism (känslig eller lugn)

Vårt tips: Redan som Basic-medlem får du en översikt över din personlighetsstruktur, som bestäms utifrån testet. Om du är Premium-medlem kan du till och med ladda ner en PDF om detta. Testresultatet avslöjar mycket om din personlighet och hjälper dig inte bara i sökandet efter en partner, utan även på andra områden i livet. 

Är eDarling ansedd? Falska profiler eller riktiga singlar?

På eDarling kontrolleras varje ny registrering manuellt. Scammers och tvivelaktiga profiler screenas ut omedelbart. Vi tror att eDarling definitivt är pålitligt. 

Vårt tips: Vi är alla bara människor och något kan förbises även under en manuell kontroll. Så om en profil verkar misstänkt för dig, vänligen kontakta eDarlings vänliga kundtjänstteam och rapportera det. eDarling kommer att tacka dig för det!

eDarling är en bra chans för alla singlar som söker kärleken i sitt liv.

Hur eDarling fungerar

Registrering med eDarling

Att registrera sig på eDarling.se är mycket enkelt. Du anger din e-postadress och ditt lösenord. Därefter går du direkt till personlighetstestet.

Personlighetstestet för eDarling 

Det vetenskapligt baserade personlighetstestet eDarling är det i särklass mest omfattande och tidskrävande av alla dejtingportaler. Du kan förvänta dig att spendera mellan 30 och 45 minuter på att svara på de mer än 280 frågorna. Du kommer att få frågor om dina karaktärsdrag eller dina fritidsaktiviteter. Svaren på dessa frågor ger en omfattande och meningsfull personlighetsprofil av dig.

280 frågor ställs, t.ex. om karaktär eller fritidsaktiviteter. På grund av tidsåtgången och det faktum att informationen inte kan ändras senare är funktionen "Spara test & logga ut" mycket praktisk för att fortsätta senare.

eDarling Personlighetstest 1

Här är några av de frågor som du kommer att få under provet:

 • Hur viktig är din partners ålder för dig?
 • Hur viktigt är sex för dig?
 • Hur viktigt är det för dig att din partner delar din livsstil?
 • Vilka tre saker i ditt liv är du mest tacksam för?
 • Vilken passion brinner du för? Sport, musik, tro, familj?

Vårt tips: Du bör ta god tid på dig för eDarlings personlighetstest och besvara frågorna noggrant. Ju mer specifika dina svar är, desto bättre partnerförslag genereras av systemet och desto större är dina chanser att lyckas. 

Vårt tips: Använd funktionen "Spara test & logga ut" om du inte kan göra testet på en gång eller inte är helt säker på en eller två frågor. Testet kommer att kosta dig mycket tid och kan inte korrigeras i efterhand!  

Resultatet av testet

Du kan redan nu se fram emot resultatet av ditt personlighetstest för eDarling. Många eDarling-singlar tycker att det är extremt användbart att ta reda på mer om sig själva:

 • Vilka förväntningar, önskemål och idéer har jag på en ny partner?
 • Vilka är mina styrkor och svagheter?
 • Mina personliga gos och no-gos
 • Hur känner jag igen gamla beteendemönster som jag inte längre vill upprepa i en ny relation?

Även eDarling Basic-medlemmar kan se en översikt över sin personlighetsprofil. Premiummedlemmar kan till och med ladda ner sin personlighetsprofil som PDF. 

Das eDarling Matchning - Formeln för kärlek

eDarlings matchningsalgoritm använder resultaten av personlighetstestet och de grundläggande uppgifter du anger för att beräkna vilka singlar från eDarlings databas som skulle kunna vara en bra matchning för dig. Från de många utbytande singlarna filtreras exakt de som har potential att ha ett lyckligt partnerskap med dig.

Omedelbart efter din första registrering visas 5 - 7 utvalda kontaktförslag.

eDarling Partnerförslag

Vi har funnit att man får färre kontaktförslag på eDarling än på andra dejtingsajter. Enligt eDarling innebär dock de strikta filtren att kontakterna är mycket mer intensiva. Du behöver med andra ord inte kyssa så många grodor för att hitta din prins.


Fördelar och nackdelar

 • Mycket harmonisk könsfördelning
 • Medlemmarna söker ett fast partnerskap
 • Alla åldersgrupper finns representerade hos eDarling 
 • Vetenskaplig matchning för väl matchade partnerförslag
 • Gynnsamt premiummedlemskap
 • Väl genomförd familiariseringsprocess
 • Betydligt färre medlemmar än konkurrenterna
 • Profilbilder endast synliga för Premium-kundeer
 • Det omfattande personlighetstestet är inget för den otålige
 • Här hittar du inte många flirtar utan förpliktelser

Vem passar eDarling för?

eDarling är en ansedd dejtingportal. Ändå är leverantören inte det rätta valet för alla. Vi har därför sammanställt lite användbar information om medlemmarna. Detta bör hjälpa dig att snabbt känna igen om du kommer att känna dig bekväm i eDarling-samhället.

Vad letar eDarling-singlar efter?

eDarling.se riktar sig tydligt till singlar som är seriösa med att hitta en livspartner. Om du bara vill flirta lite behöver du inte betala inträdesavgiften eller gå igenom det långa personlighetstestet.

Det innebär att de singlar du träffar på eDarling så att säga är förhandssorterade - det finns väldigt få singlar med tvivelaktiga avsikter.

Vissa män använder dock eDarling som en marknadsplats för flirt. De låtsas att de letar efter den stora kärleken, men är egentligen bara ute efter en snabb flirt. Vårt tips till män: Det är bättre att vara ärlig och leta efter flirtar på en flirtmarknadsplats! Det skulle inte vara rättvist att såra någon. Om de båda vill samma sak är allt perfekt!

Bra för din avsikt? Bra för din ålder?
Livspartner
Flirta och
Intima möten
18-25 år
25-50 år
över 50 år

Medlemmarnas åldersstruktur

Som på alla svenska dejtingsajter finns det ett litet överskott av kvinnor. Detta överskott av kvinnor ökar med åldern.

Medelåldern för kvinnor i eDarling är 43 år, för män 41 år. Alla singlar som är 18 år eller äldre är välkomna att gå med i eDarling.

Den största kundgruppen för eDarling (ca 80%) är i åldersgruppen 26-55 år.


Det finns väldigt få män under 25 år på eDarling. Snarare unga kvinnor som längtar efter en erfaren man. För äldre singlar ser det ganska gynnsamt ut, eftersom det finns gott om medlemmar i 50- eller 60-årsåldern.

Medlemmarnas utbildningsnivå

Jämfört med de flesta andra dejtingagenturer är utbildningsnivån hos eDarlings medlemmar betydligt högre. 50% har en akademisk examen och tillhör följande yrkesgrupper:

 • Forskare och ingenjörer
 • Egenföretagare och chefer
 • Läkare och lärare
 • Bankir

 • eDarling recension

  Tillräckligt många medlemmar?
  Profilernas kvalitet:
  Flirtaction:
  Ordna riktiga dejter:
  Drift:
  Rättvisa:
  Kundservice:

  eDarling i praktiken

  Låt oss anta att du redan har registrerat dig hos eDarling. Då kommer du att se följande på din skärm:

  inside eDarling, test eDarlingeDarling

  Din eDarling-profil

  Singlar som är intresserade av dig kan hitta följande uppgifter i din profil: 

  • Viktig information om dig själv (ålder, yrke, religion, längd, önskan att skaffa barn)
  • Detaljerad information om ämnen som fritidsaktiviteter, "Entusiasm för...", "Tacksamhet för...", favoritaktiviteter
  • Hur du beskriver dig själv
  • Vad dina vänner tycker om dig
  • Ditt foto, som initialt inte är tillgängligt för någon av diskretionsskäl
  • eDarling Bilder

  Vi märkte att profilerna verkligen är mycket detaljerade och att du också kan se andra medlemmars personlighetsprofiler. Egenskaperna i Big 5-personlighetsmodellen, nämligen samvetsgrannhet, vänlighet, öppenhet, extraversion och neuroticism (känslokontroll), ger information om vad som får någon att ticka. Du kan titta igenom personlighetsprofilerna för andra eDarling-medlemmar i lugn och ro och ta reda på vem du litar på och gillar.

  Vårt praktiska tips: eDarling erbjuder dig betydligt fler fria textfält än andra dejtingplattformar. Detta ger dig möjlighet att vara kreativ och fånga uppmärksamheten hos andra medlemmar med bra rader. 

  Det är bara en fråga om inställningarDu hittar avsnittet "Meddelanden" under "Medlemskap" i din profil. Där kan du se att standardinställningarna är inställda så att du informeras via e-post om nästan alla åtgärder som äger rum på din eDarling- profil. Vissa tycker att det är jättebra och tar gärna emot varje e-postmeddelande, medan andra kan tycka att det är pinsamt. I det här fallet rekommenderar vi därför att du ställer in aviseringarna direkt i början så att du känner dig bekväm med dem. 

  Innan den faktiska kontakten tas

  När du har genomfört personlighetstestet får du omedelbart en lista med personliga partnerförslag. Tyvärr har du inte möjlighet att själv söka efter en partner, som hos vissa andra dejtingbyråer.

  För att inte få för få kontaktförslag bör du se till att du inte sätter dina mål för snävt i filterkriterierna. Konkret innebär detta att om du letar efter någon i omedelbar närhet bör du fortfarande välja en något bredare radie. Särskilt medlemmar som inte bor i staden kommer att öka sina chanser många gånger om. 

  Vårt praktiska tips: Gå utanför din komfortzon! Vår kompromissvilja minskar betydligt när vi blir äldre. Vi har en alltför exakt uppfattning om vad vi vill ha och framför allt vad vi inte vill ha. Slappna av lite i dina filterkriterier och se vad som händer. Små skillnader är ofta saltet i soppan av likheter. 

  eDarling Partnerförslag 2

  Hur man tar kontakt

  Skicka ett leende

  För många medlemmar är detta det första steget mot att lära känna varandra. Inte särskilt fantasifullt, men det kan ändå skapa ett första ömt band. eDarling Basic- medlemmar kan bara ge bort 1 gratis leende.

  Skickafotoförfrågan

  Mycket populär bland nätdejtare. Fungerar som en isbrytare.

  Skriv meddelanden

  Tyvärr är det bara eDarling Premium-medlemmar som har möjlighet att skicka meddelanden.

  "Tänk om"-funktion

  Med den här funktionen kan du "gilla" bilder och kommentera egenskaper eller hobbies. eDarling-medlemmar får upp till 20 extra slumpmässiga kontakter varje dag. Enligt Tinder-principen kan du gilla profilerna med en smiley eller få dem att försvinna med ett x.

  Lär känna"-funktionen

  Med denna funktion kan du skicka 5 frågor till potentiella partners som de sedan kan svara på. Som basmedlem i eDarling kan du inte använda denna funktion. 

  Här följer några exempel på frågor:

 • Var ser du dig själv om 10 år?
 • Skulle du flytta för kärlekens skull?
 • Svaren kan berätta en hel del om karaktären hos en potentiell partner. De är också perfekta för att skapa en avslappnad och informell kontakt med någon.

  eDarling-appen för mobil flirt språng

  eDarling erbjuder också sina medlemmar en app som kan laddas ner gratis från relevanta butiker för iPhone och Android-enheter.

  Detta innebär att du är oberoende och inte missar någon aktivitet på din dejtingprofil även när du är på resande fot.

  På din smartphone kan du

 • Ta emot, läsa och besvara meddelanden
 • Visa partnerförslag och profiler
 • Hantera din egen profil och ladda upp foton
 • Dela ut likes till intressanta profiler
 • Se vem som har tittat på din profil
 • Redigera sökkriterier
 • Ta emot push-notiser som informerar dig om ett meddelande eller ett "gilla"
 • Vårt tips: Se till att registrera dig hos eDarling på din dator och gör personlighetstestet där i lugn och ro. Din framgång med att hitta en partner står och faller med detta test. Vi rekommenderar därför starkt att du laddar ner appen till din smartphone först efteråt. 

  Särskilda egenskaper hos eDarling

  Vårt redaktionella team noterade dessa funktioner poitivt:

  Rättvisa

  Att eDarling inte har några falska profiler är en hederssak för operatörerna. Rättvisa och transparens är mycket viktigt för eDarling.

  Uppförandekod

  Under rubriken Uppförandekod i eDarling Kundservice hittar du alla de förhållningsregler som eDarling har antagit för plattformen.

  Ett gott uppförande är mycket viktigt för operatörerna av eDarling. Det är därför de tillämpar mycket strikta standarder inom följande områden:

  Val av användarnamn, profilbilder, självpresentation, budskapsstil, tonläge och mycket mer.

  Vi blev särskilt imponerade av punkterna "Ge avslag" och "Ta emot avslag". Detta understryker än en gång hur obehagligt och olämpligt det är med ghosting och stalking.

  Vi tycker inte att det skadar att läsa igenom denna etikettguide.

   Bra kundservice

   En stor eloge till den hjälpsamma personalen som hjälpte oss snabbt och kompetent.


   eDarling Erfarenheter

   Vi tycker att eDarling är en bra dejtingsajt. eDarling medlemmar har en liknande åsikt.  

   Erfarenhet per eDarling 

   • eDarling erbjuder det i särklass mest sofistikerade och detaljerade personlighetstestet.
   • Personlighetstestet är så välutvecklat psykologiskt att systemets kontaktförslag passar mycket bra.
   • Särskilt kvinnliga singlar tycker att eDarling är mycket bra och ger regelbundet bra recensioner om denna portal.
   • Avsnittet "Tänk om..." är en bra idé.

   Erfarenhet Contra eDarling

   Tyvärr har vi hittat några punkter som kan tala emot eDarling:

   • eDarlings personlighetstest är det bästa vi vet. Tyvärr kräver det också en hel del tålamod. Många singlar tycker att testet är för långt och avbryter det i frustration.
   • Antalet eDarling-medlemmar i Sverige skulle kunna vara fler. Urvalet här är inte alls lika stort som hos konkurrenterna. 

   Vad är gratis med eDarling?

   • Skapa en profil
   • Personlighetstest
   • Söka själv (Begränsat)
   • Ta emot förslag
   • Se bilder (Begränsat)
   • Skicka ett hej
   • Skicka e-post
   • Läs e-postmeddelanden (Begränsat)

   eDarling kostnader 2024

   Detta är de aktuella priserna för eDarling Premium-medlemskap i Sverige (standardpriser):

   VaraktighetKostnader per månadTotalt
   12 månader
   Premium
   299,00 SEK3588,00 SEK
   6 månader
   Premium
   449,00 SEK2694,00 SEK
   3 månader
   Premium
   599,00 SEK1797,00 SEK

   Tycker du att eDarling-abonnemang är relativt dyra? Det stämmer, men den höga prisnivån har en positiv effekt på dina chanser att lyckas:

   • Singlar som bara är ute efter snabba dejter och flirtar avskräcks av den höga inträdesavgiften.
   • Standarden på eDarlings medlemmar är över genomsnittet.
   • Singlar som är beredda att betala den avsevärda medlemsavgiften är till 90 % seriöst ute efter kärleken.
   • Som Premium-medlem kan du använda funktionen "Tänk om..." funktionen får du upp till 20 ytterligare partnerförslag per dag.
   eDarling Priser

   Särskilda erbjudanden: Du får ofta en rabatt på 17% på den klassiska Premium- tariffen direkt efter registreringen. Du kan till och med spara 25% bara 1 vecka efter registreringen. Se då till att dra nytta av det!


   Alternativ för eDarling


   eDarling test slutsats

   Tyvärr har eDarling inte längre tagit sig in bland de 3 bästa dejtingsajterna i Sverige i vårt test. Den främsta anledningen till detta är att antalet medlemmar har stagnerat under de senaste åren.

   Även det bästa personlighetstestet är värdelöst om det finns för få aktiva medlemmar för att hitta rätt man eller kvinna.

   eDarling fakta och siffror 2024
   Aktiva medlemmar150 000
   Män/kvinnor48 : 52
   Genomsnittlig ålder42
   Medlemskapsnivårelativt hög
   IntentionSökning efter livspartner
   Chansen att lyckasgenomsnitt
   IngångsprisSEK
   AdressSpark Network Services GmbH, Kohlfurter Straße 41/43, D-10999 Berlin
   E-postinfo@edarling.se

   Ändå finns det några - särskilt kvinnliga - eDarling-fans. Därför kan vi bara råda dig: Starta bara en gratis provperiod på eDarling.se!


   FAQ eDarling Sverige

   Kanske har du fortfarande en obesvarad fråga om eDarling.

   Här hittar du våra frågor och svar om eDarling.se:

   Är det möjligt att skapa internationella kontakter på eDarling?

   eDarling är verksamt i 24 länder.

   Hur kan jag betala för eDarling?

   eDarling accepterar de vanliga betalningsmetoderna såsom autogiro, PayPal och kreditkort (Visa, Mastercard, American Express).

   Hur fungerar eDarlings kontaktgaranti?

   Om du inte har fått de garanterade kontakterna under löptiden för din Premiumprenumeration kommer eDarling att förlänga ditt Premiummedlemskap kostnadsfritt.

   Kan eDarling avbrytas?

   Ja, utan vidare dröjsmål. Du kan säga upp ditt avtal upp till 14 dagar efter ingåendet utan att ange några skäl. Ett kort textmeddelande per brev eller e-post är tillräckligt.

   Kan jag säga upp eDarling när som helst?

   Du kan när som helst säga upp eDarling i enlighet med uppsägningstiden.

   Hur säger jag upp eDarling?

   Gå till "Mitt konto" > "Medlemskap" och välj länken "Avbryt". Ange skälet till uppsägningen och klicka på "Fortsätt". Ange sedan ditt lösenord och klicka på "Bekräfta". Du kommer då att få ett bekräftelsemail.


   Margareta Lund
   Margareta Lund
   Margareta analyserar och följer de svenska dejtingsajterna sedan 2008. I media anses hon vara en ledande expert på ämnet. "eDarling, test eDarling".