Vad är ElitSinglar?

Den som specifikt söker en stabil relation kommer definitivt att känna till dejtingsajten "ElitSinglar".

ElitSinglar startade sin verksamhet i Tyskland i början av 2009 under namnet "eDarling" och expanderade till Europa sex månader senare.  Denna dejtingsajt handlar om allt:

Margareta Lund
Expert sedan 2008
Seriös dejting!

Det är just i Sverige som ElitSinglar kan räkna med en stark medlemsbas. Det förklarar varför mer än 280.000 användare är aktiva på ElitSinglar.se!

ElitSinglars framgångar i siffror

ElitSinglar har blivit en viktig aktör i dejtingbranschen. En mycket hög reklambudget för TV-reklam gör att singlar som söker en partner känner till ElitSinglar åtminstone genom reklam.

Här är några siffror om ElitSinglar:

 • 46% av ElitSinglars medlemmar har en dejt.
 • 21% blir förälskade.

ElitSinglar-principen

Kärnan i ElitSinglar.se är sofistikerad matchmaking. Varje ny kund gör ett personlighetstest som utvecklats av forskare. Samarbete mellan universitet som Humboldt-universitetet i Berlin och universitetet i Groningen i Nederländerna har resulterat i vad som förmodligen är det mest omfattande testet på alla dejtingsajter.

Detta vetenskapligt grundade test tar mellan 25 och 45 minuter. Det är tillräckligt med tid för att besvara en katalog med mer än 100 frågor. Svaren på testet används för att ta fram en personlighetsprofil, som i slutändan tjänar som grund för att avgöra vilka partners man ska föreslå.

Personlighetstestet mäter det som kallas "Big 5", de 5 viktigaste kriterierna inom parpsykologi.

Dessa är: 

 • Medvetande (kontrollerat eller flexibelt)
 • Öppenhet för erfarenheter (experimentell eller jordnära)
 • Extraversion (extrovert eller introvert)
 • Samförståndsvilja (deltagande eller distanserad)
 • Neuroticism (känslig eller poserande)

Vårt tips: Redan som Basic-medlem får du en översikt över din personlighetsstruktur, som bestäms utifrån testet. Om du är Premium-medlem kan du till och med ladda ner en PDF om ämnet. Resultatet av testet avslöjar många saker om din personlighet och hjälper dig inte bara att hitta en partner utan också på andra områden i livet. 

Är ElitSinglar seriös? Falska profiler eller riktiga singlar?

På ElitSinglar kontrolleras varje ny registrering manuellt. Bedragare och oseriösa profiler elimineras omedelbart. Vi tror att ElitSinglar definitivt är pålitlig. 

Vårt tips: Vi är alla bara människor och även under en manuell kontroll kan något gå obemärkt förbi. Så om en profil ser misstänkt ut, vänligen kontakta ElitSinglars vänliga kundtjänstteam och rapportera det. ElitSinglar kommer att vara tacksamma! 

Elitsinglar är den andra portalen från eDarling. I vårt test fick vi där helt olika kontaktförslag, men det var också mycket trevligt. :-)

Hur ElitSinglar fungerar

Registrering hos ElitSinglar

Att registrera sig på ElitSinglar.se är mycket enkelt. Allt du behöver göra är att ange din e-postadress och ditt lösenord. Sedan kan du gå direkt till personlighetstestet.

Personlighetstest för ElitSinglar

Det vetenskapligt grundade personlighetstestet ElitSinglar är det i särklass mest omfattande och tidskrävande testet bland alla dejtingsajter. Det tar mellan 25 och 45 minuter att svara på över 100 frågor. Frågorna fokuserar på dina karaktärsdrag eller hobbies. Svaren ger en verkligt komplett och relevant personlighetsprofil.

Här är några av de frågor som du kommer att få under testet:

 • Om din partner kommer 15 minuter för sent till er dejt utan att berätta det för dig, hur reagerar du då?
 • Jag anser mig själv vara optimistisk. 7 svarsalternativ från "stämmer inte alls" till "stämmer helt och hållet".
 • När du gillar någon, hur troligt är det att du tar initiativ till den första kyssen?
 • Hur nöjd är du med ditt utseende?
 • Om du har ett gräl med din partner, hur viktigt är det att försonas snabbt?
 • Vilken bild associerar du mest med?
ElitSinglar Personlighetstest 1
 • Hur mycket av din veckotid skulle du vilja dela med din partner?
ElitSinglar Personlighetstest 2

Vårt tips: Du bör ta dig tid att göra ElitSinglars personlighetstest och svara noggrant på frågorna. Ju mer specifika dina svar är, desto bättre partnerförslag genereras av systemet och desto större är dina chanser att lyckas. 

Resultatet av testet

Du kan nu se fram emot utvärderingen av ditt personlighetstest från ElitSinglar. Många ElitSinglar-medlemmar tycker att det är mycket nyttigt att veta mer om sig själva:

 • Vilka är mina förväntningar, önskemål och idéer för en ny partner?
 • Vilka är mina styrkor och svagheter?
 • Mina personliga gos och no-gos
 • Hur kan jag känna igen gamla beteendemönster som jag inte vill upprepa i en ny relation?

Även ElitSinglar basmedlemmar kan se en förhandsvisning av sin personlighetsprofil. Premiummedlemmar kan även ladda ner sin personlighetsprofil i PDF-format. 

ElitSinglar matchning - Formeln för kärlek

ElitSinglars matchningsalgoritm beräknar, utifrån resultatet av personlighetstestet och de grundläggande uppgifter du har angett, vilka singlar i ElitSinglars databas som kan vara lämpliga för dig. Från det stora antalet singlar filtrerar de ut exakt de som har potential för ett lyckligt förhållande med dig.

Så snart du registrerar dig för första gången kommer du att få 5 till 7 utvalda kontaktförslag.

ElitSinglar Partnerförslag

Vi har funnit att ElitSinglar-medlemmar får färre kontaktförslag än med andra dejtingsajter. Men enligt ElitSinglar är effekten av de strikta filtren att kontakterna blir mycket mer intensiva. Med andra ord behöver du inte kyssa lika många grodor för att hitta drömprinsen.


Fördelar och nackdelar

 • Stor online matchmaker
 • Extremt sofistikerat medlemskap
 • En jämn fördelning mellan män och kvinnor
 • Diskret & anonym
 • Garanterade kontakter
 • Höga kostnader
 • Inte så bra för singlar under 25 år
 • Du ser bara dina kontaktförslag

Vem passar ElitSinglar för?

ElitSinglar är en seriös dejtingsajt i Sverige. Denna leverantör är dock inte det rätta valet för alla. Det är därför vi har sammanställt lite användbar medlemsinformation. På så sätt bör du snabbt kunna ta reda på om du kommer att känna dig hemma i ElitSinglar-samhället.

Vad letar ElitSinglars medlemmar efter?

ElitSinglar.se riktar sig tydligt till singlar som är seriösa med att hitta en livspartner. De som bara vill flirta lite betalar inte inträdesavgiften och behöver inte heller gå igenom det långa personlighetstestet.

Detta innebär att de singlar du träffar på ElitSinglar är förhandsgranskade, så att säga - det finns väldigt få singlar med tvivelaktiga avsikter.

Vissa män använder fortfarande ElitSinglar som en plats för att flirta. De låtsas att de letar efter äkta kärlek men är i själva verket bara ute efter en snabb flört. Vårt råd till män: det är bättre att vara ärlig och leta efter flirtar på en flirtsajt! Det skulle inte vara rättvist att såra någons känslor. Om de båda vill samma sak är allt naturligtvis perfekt!

Bra för din avsikt? Bra för din ålder?
Livspartner
Flirta och
Intima möten
18-25 år
25-50 år
över 50 år

Medlemmarnas åldersstruktur

Som på alla svenska dejtingsajter finns det ett litet överskott av kvinnor. Detta överskott av kvinnor ökar med åldern.

Medelåldern på ElitSinglar är 43 år för kvinnor och 41 år för män. Alla singlar över 18 år är välkomna på ElitSinglar.

ElitSinglars huvudsakliga kundbas (ca 80%) är mellan 26 och 55 år.

Det finns relativt få män under 25 år på ElitSinglar. Det är mer sannolikt att hitta unga damer där som letar efter en erfaren man. För äldre singlar är situationen ganska tilltalande, eftersom det finns många medlemmar i femtio- och sextioårsåldern.

Medlemmarnas utbildningsnivå

Jämfört med de flesta andra dejtingsajter är utbildningsnivån hos ElitSinglars medlemmar betydligt högre. Enligt leverantören har mer än 90% av dem en utbildning över genomsnittet.


ElitSinglar recension

Tillräckligt många medlemmar?
Profilernas kvalitet:
Flirtaction:
Ordna riktiga dejter:
Drift:
Rättvisa:
Kundservice:

ElitSinglar i praktiken

Låt oss anta att du redan har registrerat dig hos ElitSinglar. Du kommer då att se följande på din skärm:

inside ElitSinglar, test ElitSinglarElitSinglar

Din ElitSinglar profil

Singlar som är intresserade av dig kan se följande information i din profil: 

 • Ditt foto
 • ElitSinglar Bilder
 • Din personlighet baserat på personlighetstestet
 • Viktig information om dig (ålder, yrke, religion, längd, önskan om barn ...)
 • Dejting: I ett förhållande jag letar efter: ...
 • Hobbyer och intressen, "Hur jag gillar att spendera min fritid...", "Mina sporter ...", 
 • Om dig själv: Hur du beskriver dig själv
 • Vilka tre saker är du mest tacksam för?

Vi har noterat att profilerna är mycket detaljerade och att det också är möjligt att konsultera andra medlemmars personlighetsprofiler. Egenskaperna i Big 5-personlighetsmodellen, nämligen samvetsgrannhet, trevlighet, öppenhet för erfarenhet, extraversion och neuroticism (kontroll av känslor), ger information om hur en person fungerar. Du kan i lugn och ro läsa personlighetsprofilerna för andra ElitSinglar-medlemmar och se vilka du tycker är pålitliga och sympatiska.

ElitSinglar Match

Vårt praktiska tips: ElitSinglar erbjuder dig många fler fria textfält än andra dejtingplattformar. Detta gör att du kan vara kreativ och locka uppmärksamheten hos andra medlemmar med välskrivna rader. 

Allt är en fråga om inställningar! I din profil, under rubriken "Medlemskap", hittar du rubriken "Meddelanden". Du kan se att standardinställningarna gör det möjligt för dig att bli informerad via e-post om nästan varje åtgärd som sker på din ElitSinglar-profil. Vissa tycker att det är jättebra och ser fram emot varje e-postmeddelande, medan andra kanske tycker att det är pinsamt. Det är därför vi rekommenderar att du ställer in aviseringar från början så att du är bekväm med dem. 

Innan du tar kontakt

När du har genomfört personlighetstestet kommer du omedelbart att få en lista med förslag på individuella partners.

Matchningspoängen längst upp till vänster på profilbilden visar hur väl du matchar med partnerförslaget.

ElitSinglar Matchningspoängen

För att du inte ska få för få kontaktförslag måste du se till att dina filterkriterier inte är för snävt definierade. I praktiken betyder det att om du letar efter någon i omedelbar närhet, välj en något bredare radie. På så sätt har medlemmar utanför staden större chans att matchas. 

Vårt praktiska tips: Lämna din bekvämlighetszon! Det är just när vi blir äldre som vår kompromissvilja minskar avsevärt. Vi har en alltför exakt uppfattning om vad vi vill ha och framför allt om vad vi inte vill ha. Lossa lite på filtreringskriterierna och se vad som händer. Ofta är det de små skillnaderna som är kryddan i soppan av gemensam grund. 

ElitSinglar Dina kriterier

Hur man tar kontakt

Skicka ett leende

För många medlemmar är det det första steget i att lära känna varandra. Inte särskilt kreativt men det kan ändå redan skapa ett svagt första band. ElitSinglars basmedlemmar kan endast skicka ett gratis leende.

Skicka en fotoförfrågan

Mycket populärt bland medlemmar på dejtingsajter. Används för att bryta isen.

Skiriva meddelanden

Tyvärr kan endast ElitSinglar Premium-medlemmar skicka meddelanden.

Funktionen "Lyckträff"

Med den här funktionen kan du "gilla" foton och kommentera egenskaper eller hobbies. ElitSinglar-medlemmar får upp till 20 nya slumpmässiga kontakter varje dag. På samma sätt som på Tinder kan de gilla profiler med en smiley eller få dem att försvinna med ett x.

ElitSinglar Lyckträff

ElitSinglar-appen för mobil flirt på resande fot

ElitSinglar erbjuder också sina medlemmar en applikation som kan laddas ner kostnadsfritt för iPhone och Android-enheter från relevanta butiker.

Det innebär att du är oberoende och inte missar någon aktivitet på din dejtingprofil, inte ens när du är på resande fot.

På din smartphone kan du

 • ta emot, läsa och besvara meddelanden
 • ta del av partnerförslag och profiler
 • hantera din profil och ladda upp foton
 • gillar intressanta profiler
 • se vem som har tittat på din profil
 • ändra sökkriterier
 • få push-meddelanden som informerar dig om ett meddelande eller en "gilla"
 • Vårt tips:
  Registrera dig helst på din dator och gör personlighetstestet i lugn och ro. Din framgång med att hitta en partner beror på detta test. Därför rekommenderar vi starkt att du inte laddar ner applikationen på din smartphone förrän efteråt. 

  Särskilda funktioner hos ElitSinglar

  Följande inslag har uppmärksammats av vår redaktion:

  Eget kapital

  ElitSinglars operatörer gör det till en hederssak att se till att det inte finns några falska profiler som de själva hanterar. Rättvisa och transparens är ledorden på ElitSinglar.

  Uppförandekod

  Du hittar dessa allmänna riktlinjer och netikett i avsnittet ElitSinglar-hjälp. Här hittar du alla uppföranderegler som ElitSinglar har fastställt för plattformen.

  ElitSinglars chefer är mycket måna om gott uppförande. Det är därför de tillämpar mycket strikta standarder inom följande områden:

  Användarnamn, profilfoton, personlig beskrivning, meddelanden till andra medlemmar, skriftlig ton och mycket mer.

  Vi tycker inte att det skadar att läsa igenom denna etikettguide då och då.

   Bra kundservice

   Ett stort tack till den hjälpsamma personalen som hjälpte oss snabbt och kompetent.


   Erfarenheter av ElitSinglar

   Vi tycker att ElitSinglar är en bra dejtingsajt. ElitSinglars medlemmar ser det på samma sätt.

   Erfarenheter Pro ElitSinglar 

   • ElitSinglar erbjuder det i särklass mest sofistikerade och detaljerade personlighetstestet.
   • Personlighetstestet är så intelligent att systemets kontaktförslag stämmer mycket väl överens.
   • Särskilt kvinnliga singlar tycker att ElitSinglar är mycket bra och ger regelbundet sajten höga betyg.
   • Funktion "Lycckträff" är en bra idé.

   Erfarenheter Con ElitSinglar

   Tyvärr har vi hittat några saker som kan tala emot ElitSinglar:

   • Personlighetstestet ElitSinglar är det bästa vi vet. Tyvärr kräver det också en hel del tålamod. För många singlar tar testet för lång tid och de ger upp i upprördhet.
   • Det finns nu mer moderna anläggningar. 

   Vad är gratis med ElitSinglar?

   • Skapa en profil
   • Personlighetstest
   • Söka själv
   • Ta emot förslag
   • Se bilder (Begränsat)
   • Skicka ett hej
   • Skicka e-post (Begränsat)
   • Läs e-postmeddelanden

   ElitSinglar kostnader 2024

   Här är de aktuella priserna för ElitSinglar Premium-medlemskap i Sverige (standardpriser):

   VaraktighetKostnader per månadTotalt
   12 månader
   Premium
   249 SEK2988 SEK
   6 månader
   Premium
   349 SEK2094 SEK
   3 månader
   Premium
   499 SEK1497 SEK

   Dyrt? Ja, det är den strategin som gör dina chanser så höga:

   • Den höga startavgiften skiljer agnarna från vetet.
   • Det är därför du kommer att träffa sofistikerade singlar som på allvar letar efter den stora kärleken.
   ElitSinglar Priser

   Håll utkik efter specialerbjudanden!
   Ofta får du 17% rabatt på det klassiska Premium-priset direkt efter registreringen. En vecka efter registreringen kan du till och med spara 25%. Så tveka inte att ta chansen!


   Alternativ för ElitSinglar


   ElitSinglar Testresultat

   I vårt test fick ElitSinglar bra betyg. Sajten är seriös och lätt att använda. Det långa personlighetstestet är säkert bra, men för tröttsamt för vissa singlar.

   ElitSinglar Fakta och siffror 2024
   Aktiva medlemmar380 000
   Män/kvinnor48 : 52
   Genomsnittlig ålder42
   Medlemskapsnivåhög
   Chanser till framgångbra
   StartprisSEK 249
   AdressSpark Network Services GmbH, Kohlfurter Straße 41/43, D-10999 Berlin

   ElitSinglar är en ganska klassisk dejtingsajt. Samtidigt finns det dejtingsplattformar på marknaden som är mycket modernare. Ändå gör det inte ont att titta på flera leverantörer, inklusive ElitSinglar Sverige!


   FAQ ElitSinglar

   Du kanske fortfarande har en obesvarad fråga om ElitSinglar.

   Här är våra frågor och svar på ElitSinglar.se:

   Är det möjligt att knyta internationella kontakter med ElitSinglar?

   ElitSinglar är verksamt i 24 länder. I Tyskland, Österrike och Schweiz arbetar ElitSinglar under namnet "eDarling". I Frankrike är det känt som "EliteRencontre". I engelskspråkiga länder är EliteSinglar känt som EliteSingles.

   Hur fungerar ElitSinglars kontaktgaranti?

   Om du inte har fått de garanterade kontakterna under löptiden för din Premiumprenumeration kommer ElitSinglar att förlänga din Premiumprenumeration kostnadsfritt.

   Hur kan jag betala för ElitSinglar?

   ElitSinglar accepterar de vanliga betalningsmetoderna såsom autogiro, PayPal och kreditkort (Visa, Mastercard, American Express).

   Kan en prenumeration på ElitSinglar återkallas?

   Ja, inga problem. Du kan återkalla din prenumeration upp till 14 dagar efter det att den har undertecknats utan att behöva ange någon anledning. Allt du behöver göra är att skicka ett kort meddelande via ElitSinglars kontaktformulär.

   Kan jag säga upp min prenumeration på ElitSinglar när som helst?

   Du kan när som helst säga upp din prenumeration på ElitSinglar, med förbehåll för uppsägningstiden.

   Hur kan jag säga upp min prenumeration på ElitSinglar?

   Gå till "Mitt konto" > "Medlemskap" och välj länken "Avbryt". Ange skälet till uppsägningen och klicka på "Fortsätt". Ange sedan ditt lösenord och klicka på "Bekräfta". Du kommer då att få ett bekräftelsemail.


   Margareta Lund
   Margareta Lund
   Margareta analyserar och följer de svenska dejtingsajterna sedan 2008. I media anses hon vara en ledande expert på ämnet. "ElitSinglar, test ElitSinglar".