Hitta drömpartnern i 3 enkla steg

Det är enkelt att hitta en partner på internet. Men bara om du vet hur man gör det. Och det är precis vad vår idiotsäkra guide kan hjälpa dig med!

Det är enkelt att hitta en partner på internet. Men bara om du vet hur man gör det. Och det är precis vad vår idiotsäkra guide kan hjälpa dig med!

Om du har fastställt att du inte är en av singlarna som hittar din potentiella partner i nästa yogastudio, kan internet vara ett alternativ.

Margareta Lund
Expert sedan 2008
Det finns ett lock till varje gryta!

Genom vår mångåriga erfarenhet kan vi berätta för dig var partnersökandet lönar sig och var du hellre bör undvika det.

1. Varför är kontaktförmedlingsportaler bättre än flirtsajter?

Föreställ dig att du är inloggad på en valfri portal. Du har möjlighet att söka igenom en stor databas. Men du kan inte alltid se på profilerna om ni har samma intressen. Du måste gå efter din magkänsla och den kan ibland bli besviken, om medlem XY inte svarar på ditt meddelande.

Vid något tillfälle inser du sedan att den här profilen har varit offline sedan ett halvt år. Hos andra användare har du mer tur, men inser efter det första mötet att era världar är helt olika.

Välkommen till flirtsajternas värld. Det beskrivna scenariot går tusentals singlar igenom varje dag. Till slut blir de så frustrerade att de slutar helt med temat "nätdejting".

Då hade ett annat tillvägagångssätt istället varit mer framgångsrikt! Det finns skäl till att vi rekommenderar de seriösa kontaktförmedlingarna. Vill du veta mer? Här hittar du först en kort översikt över all viktig information:

Fördelar:

  • Du behöver inte söka själv. När du registrerar dig fyller du i ett personlighetstest. Baserat på dina resultat kommer bara kontaktförslag som verkligen passar dig att visas.
  • Du är anonym. Du är inte en del av en synlig databas. Endast de medlemmar som matchar din algoritm kommer att få se din profil. På de flesta portaler är din profilbild dessutom skyddad. Du kan välja att göra den synlig för enskilda medlemmar.
  • Om du inte är gåpåartypen som hörs och syns i mängden, har du här ändå möjlighet att läggas märke till som singel.

Nackdelar:

  • Kontaktförmedlingsportaler kan ibland vara mycket dyra och det är inte alla som har råd med dem. Här finns dock en stor potential! För den som investerar mer pengar i sökandet efter en partner, tar sökandet på allvar.
  • Du kan bara välja din drömpartner i begränsad utsträckning.

2. Hur känner man igen en bra kontaktförmedling online?

Om du har bestämt dig för att ge det hela en verklig chans, bör du först informera dig väl. När allt kommer omkring, kan det ju handla om en hel del pengar. Därför bör kvaliteten vara rätt! Innan du ingår ett betalt medlemskap någonstans, bör du först gå igenom denna checklista:

  • ] Hur ser portalen ut? Om den ger ett elegant intryck, har man kanske lagt ner mycket tid på den. Finns det ytterligare referenser? Om portalen redan syns i pressen kan du anta att den är legitim. Ingen cheater tycker om att gå ut offentligt med sin verksamhet.
  • Kan du hitta Allmänna Villkor på hemsidan? Då kan du direkt få veta hur du avbryter tjänsten, om du sedan skulle vilja det.
  • Mycket viktigt! Du bör kunna registrera dig gratis och göra personlighetstestet. På samma sätt bör priserna vara offentliga för allmänheten.

3. Så ökar du dina chanser att hitta din drömpartner!

Svaret är väldigt enkelt. Var autentisk! Du tjänar ingenting på att låtsas vara någon annan online och sedan göra den andre besviken på första dejten. Detta innebär också, att du ska ta dig tid att slutföra personlighetstestet, och svara ärligt. Det finns ingen mening med att välja ett svar om du inte är säker på att du verkligen står bakom det.

Om du stöter på det här problemet under registreringen, kan du helt enkelt stoppa testet och fortsätta vid en annan tidpunkt. Du bör också verkligen hänge dig åt projektet "seriös partnersökning" och inte ställa alltför höga krav på den potentiella partnern.

Ingen människa är perfekt och den perfekta drömpartnern är en utopi! Ge människor med fel och brister en reell chans att lära känna dig bättre. Om det sedan ändå inte fungerar, har du iallafall lärt dig något!


Margareta Lund
Margareta Lund
Margareta analyserar och följer de svenska dejtingsajterna sedan 2008. I media anses hon vara en ledande expert på ämnet. "nätdejting".