Så skapar du en riktigt bra profil på din dejtingsajt

Vilken typ av foto ska jag ladda upp? Vad är dåliga och vad är coola pseudonymer? Vad bör jag inkludera i min personliga beskrivning? Och vad inte?

Du kan hitta ett stort antal miljoner kontaktannonser på nätet. Det här är givetvis en fördel för alla singlar som söker en partner. Mer urval, fler möjligheter. Men det finns också en nackdel. Hur lyckas du med att synas i mängden?

I vår guide hittar du några tips om hur du får din profil att sticka ut.

1. Grundregel: Marknadsföring är allt!

Det låter logiskt, eller hur? Det är inte undra på att företag lägger ner stora summor på reklam. Se dig själv som en produkt som du ska marknadsföra bland män eller kvinnor. Och tänk dig att din annons ska visas i en glansig tidskrift. Du är dock inte den enda som marknadsför dig som person där.

Många singlar tänker nu:

Margareta Lund
Expert sedan 2008
Det spelar väl ingen roll vad som står i min profil. Jag tänker själv vara aktiv och söka!

Det kan du gärna göra. Men vad kommer personen ifråga att göra först? Det stämmer, att ta en titt på din profil. Försök därför att vara lite kreativ med texten och bilderna i din profil.

Du kan också försöka med att ladda upp flera profiler parallellt, för att se vilken strategi som får mest uppmärksamhet.

2. Grundregel: Bra foton och titel

Det här är de första sakerna som andra medlemmar direkt lägger märke till och som därför är särskilt viktiga för dig. Några i vårt team har också varit singlar som provade sin lycka med nätdejting och stod inför liknande problem. Vi blev dock snabbt medvetna om vilka faktorer som är avgörande för framgång.

Ditt profilfoto:

Här är vi tillbaka vid den glansiga tidskriften. Tänk dig att du måste välja en person för ditt företag baserat på deras profil. Skulle du ta den med en ofördelaktig bild från en festkväll eller den som ser trygg och förtroendeingivande ut? Det är precis så det fungerar med nätdejting! Var naturlig. Du behöver inte posera som en modell för att få en bra bild. Eftersom det här ämnet är särskilt viktigt för oss, har vi skrivit en detaljerad artikelguide om det.

Mottot för din profil:

Ja, det är inte så lätt att hitta ett bra motto. Självklart söker vi alla en person som till viss del kommer att vara där för oss. Man bör dock inte annonsera detta öppet, eftersom man då ger intryck av att vara en hjälplös och ensam person. Undvik därför följande negativa formuleringar:

  • "Egentligen tror jag faktiskt inte att nätdejting fungerar, men en vän insisterade på att jag skulle registrera mig."
  • "Livet är så tråkigt, men kanske du är den förändring som jag har väntat på."
  • "Jag söker en kärleksfull, trevlig man, för min senaste relation var med en riktig sk*thög."

Lika oattraktivt är det med överdrifter. Om du betonar din kroppsbyggnad, hantverksskicklighet eller andra egenskaper kan det leda till en pinsam första dejt. Fatta dig istället kort, konkret och ärligt. Om du får för få meddelanden kan du sedan testa andra sätt.

3. Grundregel: Vem är du?

Här ska du skriva mer utförligt i texterna. Vem eller vad söker du verkligen? Vad gör just dig speciell? Bara om du formulerar detta tydligt i din profil har andra medlemmar möjlighet att reagera.

Så här gör du:

  • Skriv en lista med egenskaper hos dig själv som du uppskattar.
  • Försök att göra din profil till en slags reklamannons.
  • Detta formulerar du indirekt.

Det viktiga är nämligen den indirekta formuleringen.

Dåligt, eftersom det är för direkt:

Margareta Lund
Expert sedan 2008
Jag gillar att vara i naturen, är förtjust i barn och hantverk. Jag söker en kvinna som är likadan.

Bättre, eftersom det är indirekt:

Margareta Lund
Expert sedan 2008
Igår byggde jag en trädkoja med mina två brorsöner. Och då tänkte jag: var är egentligen kvinnan som jag kan bygga en trädkoja med åt våra barn?

Du förstår säkert vad vi menar, eller hur?

Lycka till med din profil - och kom ihåg:

  • Ingen är mästare i början.
  • Den som vill ha s*x, måste bete sig trevligt.
  • Övning ger färdighet.

Margareta Lund
Margareta Lund
Margareta analyserar och följer de svenska dejtingsajterna sedan 2008. I media anses hon vara en ledande expert på ämnet. "nätdejting".