De 5 vanligaste misstagen man gör vid nätdejting

Gör det bättre än miljontals andra singlar i världen och undvik de typiska misstagen som singlar begår varje dag på dejtingsajterna.

Dejtingsajter har funnits i över 20 år. Så länge har alltså mänskligheten försökt att bli kära online. Kan man se märkbara framsteg bland användarna? Nej. De gör fortfarande samma misstag som man gjorde 1998.

Det här är naturligtvis logiskt, eftersom det ständigt kommer nya singlar som vill testa sin lycka på dejtingsajter för första gången. Och de startar från noll, vad gäller erfarenhet.

Eftersom vi inte längre orkar se detta elände, tar vi här itu med de fem vanligaste misstagen!

1. Du har för stora förväntningar

Självklart kan vi, efter allt reklamen utlovar, förstå att dina förhoppningar om nya bekantskaper är stora - helst ska det ske redan inom en timme. Vi ber dig dock att närma dig projektet "nätdejting" med stort lugn. Du beställer ju inga "produkter" som hos Amazon, men här handlar det om att man har med riktiga människor att göra!

Du får chansen att lära känna någon, har möjlighet att gå på dejt och eventuellt bli kär. Men många singlar - särskilt kvinnor - har alltför specifika krav:

Margareta Lund
Expert sedan 2008
Söker en man, 1,90 m, brunt hår, välrakad, humoristisk, med hög inkomst, som är populär, vill ha barn...

Och där börjar dramat! Varför? Mycket enkelt! De flesta singlar har redan vid registreringen för höga krav på den potentiella partnern. På grund av detta hittar de fel i varje profil och varje kommunikation. För det mesta blir det ingen dejt.

Det slutar med att de blir frustrerade och tror att nätdejting inte fungerar.

Och ändå är lösningen så enkel! Ta dig tid att lära andra människor lite, innan du sorterar bort dem!

2. Du vet inte riktigt vad du söker

Och här har vi den raka motsatsen. Många singlar registrerar sig på flera dejtingsajter, betalar och har egentligen ingen aning om vad de är ute efter. Innan du registrerar dig någonstans, bör du först bestämma dig för vad din avsikt är:

  • Söker du ett seriöst förhållande?
  • Eller vill du bara flirta och ha kul?
  • Eller ha oförbindliga, intima möten?

När du vet det, kan du enkelt hitta dejtingportaler som passar dina behov.

3. Falska uppgifter i din profil

Självklart vill vi alla visa oss från den bästa sidan. För vem vill frivilligt avslöja sina svagheter? Förmodligen ingen.

Detta kan skapa ett allvarligt problem vid nätdejting. Mindre lögner när det gäller hobbys kan man dock säkert komma undan med.

Men om du ljuger angående ålder, höjd, vikt och profilbild, kommer det att avslöjas - senast vid den första dejten...

4. Dåligt profilfoto

Det är inte bara en förfalskad bild som gör att dina chanser försvinner, men också bilder med omöjliga poser.

Lita på oss! Vi har verkligen sett mycket och särskilt frågat oss hur män kan ladda upp så ogynnsamma bilder av sig själva på dejtingsajter.

Kom ihåg att en bild kan säga mer än tusen ord. Se till att din profilbild inte visar dig i obscena positioner, onykter eller på gruppbilder.

Det uppskattas nämligen inte!

5. Desperat profiltext

Många dejtingsajter erbjuder sina medlemmar att beskriva sig själva med några ord. Det är självklart inte alltid lätt och vissa singlar kämpar med att hitta rätt ord.

Det finns dock inget värre än tydliga tecken på ensamhet, desperation och självförnekelse. Vad kan en kvinna förvänta sig när hon hittar en profil med titeln...

Margareta Lund
Expert sedan 2008
Ensam man söker en kärleksfull kvinna som tar hand om mig

..? Helt säkert ingen man som är jämbördig, utan ett självömkande offer.


Vi hoppas att vi har gett dig en liten inblick i vad man absolut inte bör göra i nätdejting-världen.

Om du kände igen dig i en eller annan punkt, kan du nu direkt korrigera ditt beteende och därigenom öka dina chanser dramatiskt!

Lycka till med att hitta din partner online!

Nu är det din tur: Prova lyckan på de bästa dejtingsajterna:
Margareta Lund
Margareta Lund
Margareta analyserar och följer de svenska dejtingsajterna sedan 2008. I media anses hon vara en ledande expert på ämnet. "nätdejting".