De 5 vanligaste misstagen singlar gör när dejtar online

Gör det bättre än miljontals andra singlar runt om i världen och undvik de typiska misstag som singlar gör varje dag på dejtingsajter.

Dejtingsajter har funnits i nästan 30 år. Så länge har människor försökt att bli kära på nätet. Har det skett några märkbara framsteg bland användarna? Tyvärr inte så mycket. De flesta singlar gör fortfarande samma misstag som de gjorde 1998.

Detta är ganska förståeligt, eftersom nya singlar ständigt prövar lyckan på dejtingsajter för första gången och därför börjar från grunden när det gäller deras erfarenhet.

Vi vill se till att din erfarenhet av nätdejting blir positiv och ber dig därför att undvika de fem vanligaste misstagen i så stor utsträckning som möjligt!

1. Du har för höga förväntningar

Vi kan naturligtvis förstå att du med alla reklamlöften har stora förhoppningar om att få nya bekantskaper - helst inom en timme. Vi vill dock be dig att ta dig an hela projektet med "nätdejting" med ett stort mått av lugn. När allt kommer omkring beställer du inte "produkter" som på Amazon, utan du har att göra med riktiga människor!

Du får chansen att träffa någon, har möjlighet att gå på dejter och bli kär. Många singlar har dock för höga och för specifika förväntningar:

Margareta Lund
Expert sedan 2008
Letar efter man, 1,90m, brunt hår, rakad, humoristisk, tjänar mycket pengar, är populär, måste vilja ha barn...

Det leder till att många potentiella partners inte uppfyller dina kriterier och faller mellan stolarna. Du inser att det inte finns så många lämpliga partners och drar slutsatsen att nätdejting inte kan fungera.

Det är därför vi skulle vilja ge dig ett råd: Ge kärleken en chans och ställ inte lika hårda krav. Vi är alla inte perfekta och ändå är vi precis lika bra som vi är.

Engagera dig i andra människor och lämna din bekvämlighetszon!

2. Du vet inte vad du egentligen vill

Detta leder oss till det rakt motsatta. Många singlar registrerar sig på flera dejtingsajter, betalar och har ingen aning om vad de faktiskt vill ha. Innan du registrerar dig någonstans bör du först bestämma vad din avsikt är:

  • Vill du ha ett seriöst förhållande?
  • Eller bara flirta till ditt hjärtas innehåll?
  • Eller icke-bindande intima möten?

Om du är medveten om detta kan du lättare hitta dejtingportaler som uppfyller dina behov.

3. Du lämnar falsk information i din profil

Naturligtvis vill vi alla se så bra ut som möjligt. Vem avslöjar frivilligt sina svagheter? Förmodligen ingen.

Detta kan dock vara ett allvarligt problem vid nätdejting. När det gäller mindre lögner om hobbyer kan detta säkert argumenteras bort.

Men om du fuskar med din ålder, längd, vikt och profilbild kommer detta att upptäckas senast på första dejten...

Förbli autentisk, precis som du förväntar dig att din motpart ska vara.

4. Du har valt en dålig profilbild

Numera kan du ta perfekta foton med de fantastiska smarttelefonkamerorna. Tyvärr återspeglas inte detta i fotogallerierna på dejtingsajterna. Vi fortsätter att stöta på dåliga bilder i ibland omöjliga poser. 

Kom ihåg: En bild säger mer än 1000 ord. Välj en profilbild som framställer dig på ett sympatiskt och positivt sätt. Vad fungerar inte: Gruppbilder, avslöjande bilder eller bilder där du är berusad. 

5. Du är mycket otålig

Många singlar förväntar sig att en dejtingtjänst ska leverera omedelbara resultat. Naturligtvis kan detta vara fallet, men det behöver inte vara så. Ibland tar det helt enkelt tid för datum eller till och med relationer att utvecklas. Det är därför du måste vara tålamod när det gäller online-dejting så att du inte ger upp i frustration.


Vi hoppas att vi har kunnat ge dig en liten inblick i vad som är förbjudet i nätdejtingvärlden.

Om du befinner dig i den ena eller andra punkten kan du korrigera ditt beteende direkt och därmed drastiskt öka dina chanser!

Lycka till med att hitta en partner på Internet!

Nu är det din tur! Prova lyckan på de bästa dejtingsajterna:
Margareta Lund
Margareta Lund
Margareta analyserar och följer de svenska dejtingsajterna sedan 2008. I media anses hon vara en ledande expert på ämnet. "nätdejting".