Vilken typ av människor träffar jag på dejtingsajter?

Vem registrerar sig på dejtingsajter? Var kan jag träffa den typ av singel som intresserar mig och passar mig? Det ska vi berätta för dig!

Vem registrerar sig på dejtingsajter? Var kan jag träffa den typ av singel som intresserar mig och passar mig? Vi ska berätta!

När de svenska dejtingsajterna startade runt år 2000 var det övervägande unga, teknikkunniga människor från tätorter som var aktiva inom nätdejting. Allmänheten tyckte att dejting på internet var lite konstigt.

Men idag lever vi i år 2024 - och situationen har förändrats totalt:

Margareta Lund
Expert sedan 2008
Medlemmarna på alla dejtingsajter bildar tillsammans en ganska korrekt återspegling av det verkliga samhället.

Singlar i alla åldrar och från alla yrken förlitar sig nu på nätdejting. År 2000 var det bara cirka 2 % av singlar som letade efter ett förhållande online, nu är siffran över 50 %. Världen har blivit mer digital och människor likaså. De singlar du träffar på dejtingsajter nuförtiden är människor som du och jag. 

Människor du kan träffa på dejtingsajter

Svenska singlar söker partner:
Majoriteten av dejtingsajts användare letar aktivt efter en romantisk relation. Dessa singlar letar efter ett långsiktigt förhållande eller en make på en dejtingsajt som 40dejting eller ElitSinglar.

Äventyrliga människor:
Fler och fler singlar använder dejtingsajter, som C-Date, för att leta efter tillfälliga möten eller äventyr utan förpliktelser. Du är intresserad av roliga och icke bindande datum.

Seniorer:
Det finns nu flera specialiserade seniordejtingsajter för äldre vuxna över 50 som letar efter partnerskap på äldre dagar. Dessa plattformar, som t.ex Singles50.se, 60dejting eller Ourtime fokuserar på äldres behov och intressen.

  HBTQ+-community:
  Det finns dejtingsajter som är specifikt riktade till HBTQ+-communityt för att föra samman människor med olika sexuella läggningar och könsidentiteter.

  Ensamstående föräldrar:
  Många ensamstående föräldrar använder dejtingsajter för att träffa andra ensamstående föräldrar och potentiellt bygga en relation som fungerar för deras familjer.

  Arbetande singlar:
  Det finns plattformar som fokuserar på singlar som har lite tid att hitta en partner på grund av sina yrkesliv, som: B. Läkare, affärsmän eller andra upptagna yrkesverksamma.

  Personer med specifika intressen:
  Vissa dejtingsajter riktar sig till specifika intressegrupper, till exempel personer med gemensamma hobbyer, religioner eller kulturell bakgrund.

  Internationella singlar:
  På internationella dejtingsajter kan du träffa människor från olika länder och kulturer, vilket ger möjlighet att etablera internationella relationer.

  Singlar som gillar att experimentera:
  Vissa använder dejtingsajter för att få nya erfarenheter, få nya vänner eller utöka sociala kontakter.

  Tre frågor leder till singelbytet med rätt singlar för dig

  När du letar efter rätt dejtingsajt bör du ha tre enkla frågor i åtanke när du läser recensioner eller när du landar på startsidan för en dejtingportal:

  • Flirt eller kärlek?
   Mottot "Möt nya människor enkelt" tilltalar andra singlar än "Hitta din livspartner".
  • För vilken målgrupp?
   Vad heter portalen? Vem tilltalar det? "För akademiker"? Eller "För singlar över 50"? Eller är det färgglatt och annonserar med en hipp slogan? Då borde det nog locka unga singlar.
  • Hur dyrt?
   Priset avgör hur seriösa de andra singlar de träffar online är. Och han bestämmer vilken klass medlemmarna kommer ifrån. Gratis flirtappar är mer för personer med liten budget, medan dyra partnerbyråer är för singlar med lämpliga medel.

  Alla dejtingsajter som är dyra är förstås inte särskilt bra. Vi har dock upptäckt att de dyra portalerna i Sverige - som du vanligtvis känner från reklam - också erbjuder mer:

  • Kvinnor behandlas mer respektfullt och mindre "irriterade" 
  • och män har större chans att få svar på mejl.

  Testning är över att studera

  Vänligen oroa dig inte för vilken dejtingbörs din perfekta match väntar på dig. Det är mycket lättare att bara prova några dejtingsajter GRATIS:

  • Registrera dig för 2-4 dejtingsajter.
  • Se vilka singlar från din region som är registrerade där.
  • Vänta några dagar för att se vem som kontaktar dig.

  Du förblir anonym, investerar max en timme och tar reda på vilken dejtingbörs som erbjuder de bästa möjligheterna för dig eftersom det väntar singlar där som skulle kunna passa dig.

  Och först då tar du nästa steg:

  • Skapa en bra profil med ett bra foto
  • Ta ett abonnemang och kommunicera aktivt med andra singlar
  • Träffa singlar i verkligheten

  Du kan ta reda på hur du bäst gör detta i nästa guide nedan…


  Margareta Lund
  Margareta Lund
  Margareta analyserar och följer de svenska dejtingsajterna sedan 2008. I media anses hon vara en ledande expert på ämnet. "nätdejting".